Doprava zdarma na Slovensko pri nákupe nad 49 EUR.

AKO URČIŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ PRSTEŇA

Aby ste si vybrali správnu veľkosť prsteňa, je potrebné určiť jeho správnu veľkosť. Keď neviete veľkosť prsteňa pre Vás alebo pre prst človeka, ktorého chcete obdarovať, použite jednu z nižšie uvedených metód meraní.

 

Zmeranie prsteňa, ktorý nosíme

Zoberte si prsteň, ktorý pohodlne sedí na Vašom prste, kde by mal byť Váš nový prsteň. Zmerajte vnútorný priemer prsteňa a porovnajte ho v veľkostnej tabuľke prsteňov, ktorá je uvedená nižšie.

Ak Váš rozmer spadá medzi dve veľkosti, odporúčame vybrať si väčšiu veľkosť.

Zvyčajne prstene s hrubšou obručou vnímame pri nosení tesnejšie, než prsteň s tenkou. Preto je lepšie kúpiť si takýto druh prsteňa približne o jednu veľkosť väčší, než je Vaša normálna veľkosť.

 

Ako zmerať veľkosť prsteňa

  • prsteň by nemal byť príliš voľný, aby Vám neskĺzol z prsta, ale zároveň ani príliš tesný, aby ste si ho mohli kedykoľvek podľa potreby zložiť z prsta
  • hrúbka Vášho prsta sa môže počas dňa meniť, takže Vám odporúčame merať prsty v závere dňa, keď sú Vaše prsty väčšie (možný opuch prstov, a pod.)
  • neodporúčame merať prsty v prípade, že sú Vaše ruky studené, pravdepodobne bude Vaša veľkosť menšia, než keď sú teplé
  • pomocou pravítka zmerajte vnútorný priemer prsteňa porovnajte nameraný údaj s tretím stĺpcom a určite jeho veľkosť

  • ak si neviete rady, zájdite do najbližšieho klenotníctva, kde Vám zmerajú obvod prstu a určia správnu veľkosť

                                                                                     

                                                                                

 

 

Zmeranie obvodu prsta

Ak nemáte po ruke prsteň, ktorý by ste vedeli zmerať, postačí Vám na to aj kúsok tenkého pásiku z papiera. Vystrihnite si papierový pásik s dĺžkou aspoň 10 cm a šírkou približne 3mm. Odporúčame pevnejší papier, aby sa Vám počas manipulácie neroztrhol. Papier obtočte dostatočne silno okolo prsta, označte si miesto spojenia a pravítkom ho vystretý odmerajte. Výsledný rozmer, napr. 48 mm je výsledná veľkosť prsteňa, ktorý Vám bude sedieť. Ten, kto má na prstoch väčšie kĺby, by mal brať ohľad aj na to, že prsteň bude potrebné prevliecť cez kĺb – voľte preto o jedno číslo väčší rozmer.